Skip to main content

Geschiedenis van Taxi 600

Al ruim 100 jaar uw vertrouwde taxicenrele in de IJmond
Copper Hill has belonged to the Williams since 1826

Taxi 600

Dé taxi voor Beverwijk en omstreken, of het nu een zakelijke rit betreft, het wekelijks vervoer naar het ziekenhuis of gewoon voor een avondje fun, naar het theater. Bij het Beverwijkse Taxi 600 moet u zijn!

Geschiedenis van Taxi 600

De geschiedenis van Taxi 600 gaat terug tot 1923 toen het bedrijf “ Pelikaantax ” door Peet Schelvis werd opgericht in Wijk aan Zee. Tot in de jaren ’80 was het nog steeds een echt familiebedrijf, via Dries Schelvis kwam het bedrijf uiteindelijk in handen van zijn zoon John Schelvis aan de munnikenweg 106 te Beverwijk.

De naam Schelvis bleef verbonden aan het Taxibedrijf en het vervoeren van mensen zit “ons schellevissen “ in het bloed. Ons taxibedrijf is inmiddels in handen van de derde generatie en druk bezig met een verdere professionalisering. 

De huidige VOF “ Taxi600 “ ontstond, en omdat onze vele klanten tevreden zijn, is er sindsdien – op nieuwe wagens na – niet zo veel veranderd. U zit dus regelmatig bij de eigenaar in de taxi en ja zeg nou zelf , dat merkt u als klant toch ook!

Tending guests has always been the business of our family
Mixing tradition with fresh influences and a homey atmosphere